Krokante muesli met vla en rode bessen

Ontbijt voor 4 personen (10 minuten)
 
Benodigdheden
  • 150 gram rode bessen, van de takjes gerist
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 sinaasappels
  • 500 ml gele vla
  • 100 gram krokante muesli
Bereiding
Bessen zijn gezond, ze zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Een goed begin van de dag. Bessen zijn typische zomervruchten. Gelukkig zijn er in de winter frambozen uit de diepvries, of gedroogd rood fruit. Laat gedroogd fruit eerst wellen in bijvoorbeeld een beetje sinaasappelsap.

  • Meng de bessen met de suiker in een kom door elkaar.
  • Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappels. Leg de sinaasappels op de platte kant en snijd met een scherp mes langs het vruchtvlees dik de schil eraf, zodat ook het wit eraf is. Snijd de partjes tussen de segmenten uit en snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukjes. Schep ze door de bessen.
  • Schenk de gele vla in 4 kommetjes, verdeel de muesli erover en schep het fruit erop.
Vla
’t Is geen yoghurt en ook geen pudding. Vla is iets typisch Nederlands. Buitenlanders kijken hun ogen uit als ze de hoeveelheid variaties vla in onze winkelschappen zien staan. Die wordt gemaakt van verse melk, zetmeel en suiker of een andere zoetstof. Plus een smaakmaker, zoals vanille, cacao, karamel of hopjesaroma. Behalve de ouderwetse combinatie van gele (vanille)vla met rode bessen zijn er nog meer favoriete combinaties: vla met bitterkoekjes, met appelmoes, met banaan en… er zijn er die zweren bij vla met vruchtenhagel.

« Terug