Romige spaghetti met doperwten en rucola

Hoofdgerecht voor 4 personen (20 minuten)
 
Benodigdheden
  • 300 gram spaghetti
  • zout, peper
  • 1 eetlepel boter
  • 450 gram doperwten (diepvries), ontdooid
  • 100 gram roomkaas (naturel)
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 75 gram rucola
  • 1 stuk oude kaas
Bereiding
Een snel recept voor een doordeweekse dag.
  • Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de boter in een hapjespan en stoof de doperwten met een beetje pastawater gaar.
  • Giet de spaghetti af en doe deze terug in de pan. Roer de roomkaas en doperwten door de spaghetti, rasp de citroenschil erboven en verwarm het geheel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de rucola erdoor.
  • Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en rasp er oude kaas overheen. Serveer direct. 
Nederlandse kazen
Je kunt buitenlandse kaas vaak prima vervangen voor Nederlandse varianten:
  • Neem voor Parmezaanse kaas overjarige of oude Goudse kaas.
  • Vervang mozzarella in salades door zachte roomkaas of zachte geitenkaas en beleg je pizza met jonge Goudse kaas of maasdammer.
  • Voor mascarpone is zachte roomkaas een goed alternatief.

« Terug