Warme abrikozenkrentenbol

Ontbijt voor 4 personen (15 minuten)
 
Benodigdheden
  • 2 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 krentenbollen
  • 125 gram abrikozenjam
  • 3 eieren
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 300 ml melk
  • 2 eetlepels poedersuiker
Bereiding
Dit is een variatie op bread & butterpudding. Begin op zaterdag, dan heb je zondagochtend in een handomdraai een superontbijt. Giet wel pas zondagmorgen het eimengsel over de krentenbollen en bak ze dan af.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter de taartvorm. Snijd de krentenbollen doormidden en besmeerde helften met boter en royaal met jam. Leg ze dakpansgewijs in de vorm zodat de bodem bedekt is. 
  • Klop met een garde de eieren met de kaneel los en voeg de melk toe. Schenk het eimengsel over de krentenbollen. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak ze in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de schaal iets afkoelen, maak de krentenbollen aan de zijkanten los en schep ze met een spatel of taartschep over op een groot bord. Strooi met een theezeefje de poedersuiker erover.

« Terug