Groene frittata met brandnetelkaas

Lunch voor 4 personen (25 minuten)
 
Benodigdheden
  • 1 eetlepel boter
  • 10 eieren
  • 50 ml slagroom
  • zout, peper
  • 100 gram tuinerwten (diepvries), ontdooid
  • 100 gram brandnetelkaas, geraspt
  • 50 gram spinazie
Bereiding
Een frittata is een dikke Italiaanse omelet van eieren met groente, die ook in de oven kan worden gebakken. Frittata is makkelijk van tevoren te maken en mee te nemen. Perfect als picknickgerecht en met een stukje brood erbij is het een heerlijke lunch.
 
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter de ovenschaal. Klop met een garde de eieren en slagroom los in een kom, voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de erwten, kaas en spinazie door het eimengsel en giet het in de ovenschaal.
  • Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de frittata in 15 minuten goudbruin en gaar (de tijd is afhankelijk van de grootte en dikte van de schaal).
  • Snijd de frittata in punten en serveer met een groene salade en stokbrood. 

« Terug