Friese nagelkaasmuffin

Gebak voor 12 personen (30 minuten)
 
Benodigdheden
  • 280 gram bloem
  • 4 afgestreken theelepels bakpoeder
  • zout
  • 150 gram Friese nagelkaas
  • 60 gram boter
  • 100 ml melk
  • 150 ml yoghurt
  • 1 ei
Bereiding
  • Verwarm de oven op 190 °C. Zeef de bloem, het bakpoeder en 1 theelepel zout boven een grote kom en meng door elkaar.
  • Rasp de kaas op de grove blokrasp. Roer een klein beetje van de bloem uit de kom door de kaas, zodat de geraspte kaas los blijft.
  • Smelt de boter in een steelpan of in de magnetron. Roer met een garde de melk en yoghurt erdoor en  vervolgens het ei.
  • Schenk het botermengsel bij de bloem en roer het (gebruik je vingers) een klein beetje door elkaar. Strooi de kaas erbij en schep alles snel en kort door elkaar; het hoeft niet heel goed gemengd te zijn. Verdeel met een grote lepel het beslag in de holtes van de muffinvorm. Plaats de muffinvorm in het midden van de oven en bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

« Terug