Kipfilet gevuld met tuinkruidenkaas

Hoofdgerecht voor 4 personen (20 minuten)
 
Benodigdheden
  • 4 kipfilets
  • zout, peper
  • 2 plakken tuinkruidenkaas, gesneden
  • 100 gram plakjes ontbijtspek
  • 2 eetlepels boter
Bereiding
Dit recept is ook lekker met belegen kaas en verse tuinkruiden zoals bieslook, tijmblaadjes of peterselie.
  • Snijd de kipfilets met een scherp mes aan één kant over de lengte door. Bestrooi de kip met zout en peper. Leg de plakken kaas op elkaar en snijd ze in 4 brede repen. Leg de kaas in de lengte tussen de filets, vouw de filets dicht en wikkel het spek eromheen.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Leg een deksel schuin op de pan en braad het vlees op middelhoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar. Snijd het vlees schuin doormidden en verdeel het over 4 grote borden.

« Terug