Uientaartje

Tussendoortje voor 2 personen (40 minuten)
 
Benodigdheden
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 300 gram uien
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 50 gram Goudse komijnekaas 20+
  • 1 ei
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • zout en peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien en doe het in eenpersoons quichevormpjes.
Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien in 10 minuten op laag vuur gaar. Meng de kaas door de uien. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
Klop het ei los met de melk en voeg naar smaak zout en peper toe. Giet het over het uienmengsel.
Plaats de uientaartjes in de oven en bak ze in 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de taartjes uit de vorm en snijd ze in vieren. Serveer ze warm.

Voedingswaarden
320 kcal, 17 g eiwit, 14 g vet (waarvan 4 g verzadigd vet), 33 g koolhydraten
Bovenstaande waarden zijn per persoon.
 
« Terug