Kaaspoffertjes

Hoofdgerecht voor 4 personen (20 minuten)
 
Benodigdheden
  • pak poffertjesmix
  • 400 ml melk
  • 1 theelepel gedroogde majoraan
  • 1 ei
  • 75 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • kookgerei
  • mixer
  • poffertjespan
Bereiding
Poffertjes zijn altijd een traktatie. Ook deze hartige variant.

  • Klop in een kom met een mixer de poffertjesmix met de melk, majoraan en het ei tot een glad beslag. Roer de kaas erdoor.
  • Verhit de poffertjespan, bestrijk de kuiltjes met olijfolie en schenk het beslag in de kuiltjes.
  • Bak de poffertjes op matig vuur tot de onderkant goudbruin is en de poffertjes los van de pan komen. Draai elk poffertje met een vork om en bak de andere kant goudbruin.
  • Bak net zo veel poffertjes tot het beslag op is of bewaar het beslag afgedekt in de koelkast voor de volgende dag. Serveer de warme poffertjes direct.
Tip
Wikkel de kaaspoffertjes in een plakje gedroogde ham en serveer ze als hapje.

Kaas raspen
Bewaar geraspte kaas niet te lang, deze heeft sneller de neiging tot schimmelen. Geraspte oude kaas is iets langer houdbaar (ongeveer een week) dan jonge en jong belegen kaas. Het beste is kaas vers te raspen: jonge Goudse kaas op een grove rasp; harde, langer gerijpte kazen met een fijnere rasp.

« Terug