Onderwijs

Dagelijks eten of drinken we zuivelproducten. Maar welke weg heeft melk eigenlijk afgelegd voordat het melkpak thuis in je koelkast staat? En hoe wordt kaas precies gemaakt? Hoe ziet een dag op een melkveehouderij eruit en heeft een boerin een lievelingskoe? Waarom heeft een koe gele oormerken? De antwoorden op deze en nog veel meer zuivelvragen vinden leerlingen in onze leerlingenmagazines Zuivelmail (groep 5-6) en Natuurlijk Zuivel (groep 7-8). Het materiaal is zeer geschikt als basis voor een uitgebreid project over zuivel en als praktische aanvulling op de lessen.

Voor groep 1-4 hebben we het prentenboek ‘Tim zoekt de koe’ waarin Tim op zoek gaat naar de koe op zijn melkpak. Op een speelse manier leren we samen met Tim welke weg melk aflegt voordat het in het pak terecht komt. Naast een gewone geprinte versie hebben we ook een gedigitaliseerde versie met voice-over van dit prentenboek. Op deze manier komt het verhaal in de klas nog meer tot leven.

Voor de midden- en bovenbouw zijn er sinds kort ook uitdagende digibordopdrachten die naast óf in plaats van de bestaande leerlingenmagazines over zuivel kunnen worden ingezet. De opdrachten zijn ook geschikt voor tabletonderwijs.

Veel leerplezier!