Belangrijke voedingsstoffen

Zuivelproducten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen. Een gezond voedingspatroon is moeilijk te realiseren zonder zuivel. Daarom bevelen de officiële instanties (bijv. het Voedingscentrum) ook aan om dagelijks zuivel te gebruiken.

In dit gedeelte van de website vind je een overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen die in zuivelproducten voorkomen en hun betekenis voor het menselijk lichaam. Denk aan calcium (kalk), eiwitten en vetten.
Maar zuivel bevat nog meer. Zuivel levert namelijk ook veel vitamines: vitamine B2, vitamine B6, vitamine B12, Vitamine A, vitamine D en foliumzuur. Nog meer? Ja, want zuivel levert ook zink en vocht.

Energie & de belangrijkste voedingsstoffen in melk
De belangrijkste voedingsstoffen in melk zijn eiwit, calcium, zink, fosfor, foliumzuur en de vitamines B2, B6 en B12. Hoeveel van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid van deze voedingsstoffen levert 450 ml halfvolle melk je op? Geldt voor 19-50 jarigen.
   
Vitamine B2
66%
Vitamine B12
64%
Calcium
55%
Fosfor
40%
Eiwit
29%
Zink
19%
Vitamine B6
12%
Foliumzuur
8%