Kooktips met yoghurt

Yoghurt in warme gerechten
  • Neem yoghurt die op kamertemperatuur is.
  • Meng een eetlepel maïzena met wat water en roer dit door de yoghurt. Laat de yoghurt op laag vuur koken tot deze lichtgebonden is en voeg het toe aan het gerecht.
     
Tzatziki
Tzatziki maken is simpel. Schil een komkommer, verwijder de zaadlijsten en rasp het grof. Bestrooi de komkommer met zout en laat een half uur uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Meng het met yoghurt met knoflook, fijngesneden munt en zout en peper.
  
Yoghurtdressing
Yoghurt is een goede basis voor dressings. Lekker met groene kruiden, als koriander en bieslook.
  
Zelf ijs maken
Zelf ijs maken zonder machine? Pureer twee bananen met een staafmixer. Voeg ½ l yoghurt en 1 dl sinaasappel oploslimonade toe. Giet het in een diepvriesbak en spatel het elke 15 minuten door tot het mengsel half bevroren is. Meng ¼ l geklopte slagroom door het ijs. Daarna niet meer spatelen. Maximaal 1 week bewaren.