Volkorenknäckebröd met linzen en koriander

Gepubliceerd: 30 november 2016

Lunch voor 4 personen (10 minuten)

Benodigdheden

  • 1 blikje linzen (425 ml)
  • een halve eetlepel olijfolie
  • 40 gram geraspte oude Goudse kaas
  • 2 eetlepels fijngesneden verse koriander
  • zout en peper
  • 8-12 sneetjes knäckebröd
  • Voor de salade:
  • 200 gram geraspte wortel
  • 100 gram geraspte selderijknol
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • zout en cayennepeper naar
  • smaak
Bereiding

  • Giet de linzen af en pureer de peulvruchten met een staafmixer. Roer de geraspte kaas en de koriander door de puree en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Besmeer het knäckebröd met de linzenpuree.
  • Serveer de salade erbij.

Voedingswaarden
240 kcal, 15 g eiwit, 6 g vet (waarvan 2 g verzadigd vet), 31 g koolhydraten.
Bovenstaande waarden zijn per persoon.