DEEL

Zuinig van gras tot glas

Nederlandse melkveehouders en zuivelondernemingen zorgen er bij de productie en verwerking van melk voor dat weinig tot geen voedsel verloren gaat. Dankzij nieuwe kennis en innovatie wordt zo efficiënt mogelijk naar het eindproduct toe gewerkt.

Voedselbank

Een aantal Nederlandse zuivelbedrijven werkt ook nauw samen met de Voedselbank. Veel melk en melkproducten die niet meer verkocht kunnen worden maar nog wel goed zijn, gaan naar de Voedselbank. Die producten zijn over in de distributiecentra door schommelingen in de marktvraag, maar voldoen aan de kwaliteitstandaarden van de zuivelondernemingen.

Per jaar leveren Nederlandse zuivelondernemingen bijna 1,5 miljoen melk en melkproducten aan de Voedselbanken. Zuivel vormt een belangrijke aanvulling in de voedselpakketten, omdat deze te weinig eiwitten bevatten en de ‘schijf van vijf’ onvoldoende is vertegenwoordigd. Zuivel heeft een hoge voedingswaarde en bevat veel eiwitten.