BMI-meter

De Body Mass Index (BMI) is een algemeen aanvaarde en eenvoudige methode om te achterhalen of je op het juiste gewicht zit. Je gewicht wordt vergeleken met je lengte. Deze methode kan zowel door mannen als vrouwen op iedere leeftijd (ouder dan 21 jaar) gebruikt worden.

Bereken uw persoonlijke BMI

Met de calculator kun je zelf je BMI bepalen. Bij een BMI tussen de 18,5 en 25 is sprake van het ideale (of gezonde) gewicht. Er is sprake van ondergewicht bij een BMI-waarde van 18,5 of minder; bij een BMI van 25–30 is sprake van overgewicht en bij obesitas (extreem overgewicht) is de BMI hoger dan 30.

Blijkt na berekening dat je BMI te hoog of te laag is en wil je weten wat een gezond gewicht zou zijn in jouw geval? Vul dan net zo lang een ander gewicht in, totdat de waarde binnen de beschreven grenzen komt. Dit valt dan binnen de range van je ideale gewicht.

BMI voor kinderen

Wil je zien of je kind (jonger dan 22 jaar) te zwaar is? Controleer dan het gewicht van je kind met de BMI-calculator voor kinderen.

De op deze pagina geboden informatie is bedoeld als indicatie en kan nooit het advies van specialisten vervangen. Voor meer informatie over voedingsmiddelen en gedragspatronen ten aanzien van eetgewoontes verwijzen wij je graag naar de site van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Load More