Deze verse yoghurtmaskers maak je zelf!

Niets lekkerder dan in de vakantie helemaal tot rust komen en jezelf verwennen. En juist tijdens de feestdagen kan je huid een oppepper gebruiken.  Doe dit met een gezichtsmasker op basis van yoghurt.

Yoghurt is niet alleen lekker als ontbijt of gezonde snack. Wat dacht je van yoghurt op je huid? Het witte zuivelwonder dient namelijk uitstekend als gezichtsmasker. Yoghurt bevat melkzuur dat de huid in balans brengt en ervoor zorgt dat dode huidcellen loslaten. Het resultaat: een gezonde, soepele huid en een stralende glans. Duik snel de keuken in en ga aan de slag!

In tegenstelling tot cosmetische maskers van de drogist wordt een yoghurtmasker niet hard. Over het algemeen geldt dat je een droge huid behandelt met yoghurt en honing, en een vette huid met yoghurt en citroensap.

 

4x zelfgemaakte maskers op basis van yoghurt

1. Honingzoete masker. Voor een zachte huid meng je een theelepel yoghurt met een theelepel honing. Smeer het mengsel met spateltje of vingers gelijkmatig over je gezicht. Laat de huid rond de ogen en de mond vrij.  Het masker een kwartiertje laten zitten en vervolgens verwijderen met lauw water en washand. Gebruik hiervoor Griekse yoghurt. Die is dikker en blijft dus goed op je gezicht kleven.

2. Rozengeurmasker. Een te vette huid, of juist een te droge huid? Met dit masker verdwijnt jouw huidprobleem als sneeuw voor de zon. Week zes rozenblaadjes een paar minuten in een lauw kommetje water. Maak ze fijn met een vijzel en voeg aan het mengsel twee eetlepels rozenwater en een eetlepel honing toe. Daarna meng je de blaadjes met yoghurt (op kamertemperatuur). Gebruik ongeveer een eetlepel ‘normale’ yoghurt, dus geen vetarme of –vrije yoghurt. Na een kwartier heeft het masker zijn werk gedaan. Afspoelen, dagcrème erop, en klaar!

3. Heet masker. Yoghurt en havermout vormen niet alleen voor het ontbijt een goede combinatie. Een kopje yoghurt, een half kopje havermout en een warm washandje zijn alles wat je nodig hebt voor dit masker. Laat de havermout een kwartier in de yoghurt trekken. Smeer het mengsel op je gezicht en ontspan… Je verwijdert het masker weer na vijftien minuten. Doe dit met een in de magnetron opgewarmd washandje.

4. Verkoelend masker. Verbrand tijdens wintersport? Yoghurt heeft een verkoelende werking op de huid. Smeer de verbrande huid dik in met stevige Griekse yoghurt. Laat dit een kwartiertje inwerken. Afspoelen met lauw water en eventueel insmeren met een after-sun op basis van aloë vera.