Alliantie Verduurzaming Voeding

Het jaar 2014 werd door de Alliantie Verduurzaming Voedsel uitgeroepen tot Jaar van de Voedselverspilling. Veel bedrijven hebben zich afgelopen jaar ingezet om voedselverspilling tegen te gaan en de consument daar bij te helpen.

Overhandiging ‘Het jaar tegen verspilling’

Op maandag 19 januari 2015 overhandigde Alliantie-voorzitter Aalt Dijkhuizen het boekje ‘Het jaar tegen verspilling’ aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken. In dit boekje staat ‘de oogst’ van 2014; wat bedrijven en sectoren afgelopen jaar hebben gedaan om voedselverspilling tegen te gaan. ook in 2015 zal de Alliantie zich inzetten om voedselverspilling tegen te gaan.

Alliantie Verduurzaming Voedsel

Nederlandse bedrijven die samen werken aan een duurzamere voedselketen, doen dat via de Alliantie Verduurzaming Voedsel. Deze alliantie streeft naar een duurzamere voedselketen door een goede samenwerking in de keten te bevorderen en de overheid daar actief bij te betrekken. De Alliantie Verduurzaming Voedsel is een samenwerkingsverband van de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO Nederland), de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Load More