Wat kun jij doen?

ZuinigOpZuivel

Dit zijn de top 3 zuinig-op-zuiveltips:

Over de datum? Kijk, ruik, proef!

Op melk en melkproducten staat een ‘Tenminste Houdbaar Tot’-datum. Tot en met die datum heeft het product een optimale kwaliteit. Dit betekent niet dat je het ná die datum direct moet weggooien. Mits koel bewaard is een product vaak nog goed, ook als de THT-datum is verlopen. Vertrouw op je zintuigen: gebruik je ogen, neus en mond om te weten of iets nog goed is. Kijk of het er goed uitziet, ruik even aan het pak en proef of het nog lekker is!

Voor producten met een ‘Te Gebruiken Tot’-datum gelden strengere regels. De TGT-datum staat op etenswaren die sterk bederfelijk zijn. Het is de uiterste datum waarop een product gegeten kan worden. Producten met een TGT-datum moet je altijd weggooien wanneer de datum is verlopen.

Koel bewaren

Melk en melkproducten moeten in de koelkast worden bewaard. De optimale temperatuur ligt tussen 4 en 7 graden Celsius. Een glas melk is ook het lekkerst als-ie ijskoud is!

Zet het pak na gebruik direct terug in de koel­kast. Zo voorkom je dat het sneller bederft. Je kunt melk, yoghurt en andere melkproducten best lang bewaren, vaak tot na de opgegeven THT-datum!

Maak’em leeg

Vaak blijft er nog wat achter als je een pak vla of yoghurt uitschenkt. Als je het pak opvouwt, haal je het laatste beetje – vaak nog een hele portie! – er tot de laatste druppel uit. Zo haal je echt álles uit het pak.

 

 

Load More